Enerji Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler
- Ürünün elektronik enerji tasarruf sistemlerine bağlanması, ürüne zarar verebileceği için sakıncalıdır.
- Bu soğutma cihazı, ankastre bir cihaz olarak kullanılmak üzere tasarlanmamıștır.
- Gıdaları yüklerken dolabın içinde soğutma için yeterli hava sirkülasyonu sağlanacak şekilde boşluk bırakın.
- Ürününüzün kapıları açılmadığında içeriye doğrudan sıcak ve nemli hava girmeyeceği için, ürününüz gıdalarınızı korumak için yeterli olacak şartlarda kendini optimize eder. Bu koşullarda ürün üzerindeki kompresör, fan, ısıtıcı, defrost , aydınlatma, gösterge ve diğer bileşen ve fonksiyonlar, ihtiyaçlara göre en az enerji tüketecek şekilde çalışır.
- Birden fazla seçenek olması durumunda cam raflar, arka duvardaki hava çıkışlarını kapatmayacak, tercihen hava çıkışları cam rafın altında kalacak şekilde yerleştirilmelidir. Bu kombinasyon, hava dağıtımının ve enerji verimliliğinin iyileşmesine yardımcı olabilir.
- Yükleme yaparken alt çekmecenin kullanılması önemle tavsiye edilir.
- Derin dondurucuya taze gıda koymadan 24 saat önce optimum cihaz performansı için Hızlı Dondurma (varsa) kullanılabilir.
- Derin dondurucuya taze yiyecek koyduktan sonra Hızlı Dondurma işlevi için 24 saat genellikle yeterlidir. Bir süre sonra Hızlı Dondurma işlevi otomatik olarak devre dışı kalır.
- Az miktarda yiyecek dondururken enerji tasarrufu için hızlı dondurma işlevi bir sonra devre dışı bırakılabilir.
- Ürününüzün özelliğine bağlı olarak; dondurulmuș gıdaları soğutucu bölmede çözdürmeniz, hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de gıdanın kalitesini koruyacaktır.
- Buzdolabınızın dondurucu bölmesine en fazla gıdayı yüklemek için üst çekmeceler çıkartılarak tel/cam raflar üzerine yüklenmelidir.
- Enerji tasarrufu sağlamak ve gıdaları daha iyi ortamda korumak ve için soğutma bölmesindeki çekmeceler kullanılarak gıdalar saklanmalıdır.
- Dondurucu bölme yer alan sıcaklık sensörü ile gıda paketlerinin doğrudan teması engellenmelidir.