Nem Kontrollü Sebzelik

Everfresh+

Nem kontrollü sebzelik özelliği ile sebze ve meyveleri ideal nem koşullarının sağlandığı ortamda daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Sebzelik önündeki 3 seçenekli nem ayar sistemi sayesinde, depoladığınız gıda türüne göre içerideki nemi kontrol edebilirsiniz. Sadece sebze depoladığınızda sebze, sadece meyve depoladığınızda meyve ve karışık depolama yaptığınızda ise karışık seçeneğini seçerek gıdalarınızı saklamanızı tavsiye ederiz.

Nem kontrol sisteminin olumlu etkisini görebilmek ve gıdaların saklama süresini arttırmak için, sebze ve meyvelerinizi poşet içinde depolamamanızı tavsiye ederiz. Sebzelerin poşet içinde kalmaları, kısa sürede çürümelerine neden olur. Özellikle salatalık ve brokolinin poşet içinde ağzı kapalı şekilde depolanmamasını tavsiye ederiz. Hijyen açısından diğer sebzeler ile temasın tercih edilmediği durumlarda poşet yerine, belirli bir gözenekliliğe sahip kese kağıdı vb. ambalaj malzemeleri kullanın.

Sebzelerin yerleştirilmesi sürecinde sebzelerin özgül ağırlıklarını göz önünde bulundurup, ağır ve sert sebzeleri altta, hafif ve yumuşak sebzeleri üstte kalacak şekilde konumlandırın.

Elma başta olmak üzere, etilen gazı üretimi yüksek olan armut, kayısı, şeftali gibi meyveleri, diğer sebze-meyveler ile aynı sebzelik içerisine yerleştirmeyin. Bu meyvelerden açığa çıkan etilen gazı, diğer sebze-meyvelerinizin daha hızlı olgunlaşmasına ve daha kısa sürede çürümelerine neden olabilir.

Everfresh+

Nem kontrollü sebzelik özelliği ile sebze ve meyvelerin nem oranları kontrol altında tutulmakta ve gıdaların daha uzun süre taze kalmaları sağlanmaktadır.

Marul, ıspanak gibi yapraklı sebzeleri ve nem kaybına duyarlı benzer sebzeleri, kökleri üzerinde dik değil, mümkün mertebe yatay konumda sebzeliklere yerleştirmenizi tavsiye ederiz.

Sebzelerin yerleştirilmesi sürecinde sebzelerin özgül ağırlıklarını göz önünde bulundurup, ağır ve sert sebzeleri altta, hafif ve yumuşak sebzeleri üstte kalacak şekilde konumlandırınız.

Sebzelik içerisinde sebzeleri kesinlikle poşet içinde bırakmayınız. Sebzelerin poşet içinde kalmaları, kısa sürede çürümelerine neden olur.

Hijyen açısından diğer sebzeler ile temasın tercih edilmediği durumlarda poşet yerine, belirli bir gözenekliliğe sahip kağıt vb. ambalaj malzemeleri kullanınız.

Elma başta olmak üzere, etilen gazı üretimi yüksek olan armut, kayısı, şeftali gibi meyveleri, diğer sebze-meyveler ile aynı sebzelik içerisine yerleştirmeyiniz. Bu meyvelerden açığa çıkan etilen gazı, diğer sebze-meyvelerinizin daha hızlı olgunlaşmasına ve daha kısa sürede çürümelerine neden olabilir.